"La vertadera educació consisteix a obtenir el millor d'un mateix"

14 de desembre del 2012

No s'acaba!

No, no, no! No estem de vacances encara! Però sí que s’acosta el final. El final de l’any i també el del trimestre. Durant aquest temps han passat moltes coses. Potser us agradarà saber-ne algunes! I a més, us avançarem un parell de dates que potser us semblaran interessants...



Xaldis
Recordeu què era el dia de l’amic?
Doncs sí, el dia de l’amic a l’Albada consisteix a venir a l’esplai acompanyat pels teus amics, cosins, companys d’anglès, futbol, patinatge...tots aquells que vulguis que passin una tarda al teu costat fent el que fem sempre a l’esplai: passar-nos-ho d’allò més bé.
I com que quants més serem, més riurem, els Xaldis van aconseguir omplir el pati de l’esplai d’amics i amigues tan juganers com ells. Tots junts van passejar-se per Reus mentre feien una gimcana ben divertida i no us enganyarem, eren l’enveja de tots els qui rondaven pels carrers. Feien goig de veure! El dia de l’amic va ser tot un èxit, però que ningú oblidi que sempre és un bon moment per portar els companys a l’esplai. Les portes estan obertes  i els vostres amics, també són els nostres!!




Els Xaldis estan aprenent les diferents cultures del món. És possible que, si passeu algun dia per la seva sala, trobeu un mural amb tots els continents. Cada dia saben més coses!!
Els més petits van descansar durant el pont. Esperem que hagin agafat forces.



Moixis
Els Moixis continuen en contacte amb l’astronauta. Ens han dit que es diu REM. Fa un temps van haver d’ajudar-lo a apagar unes fuites de gas al Parc de Sant Jordi. Ho van aconseguir tot buscant pistes i superant unes activitats. Gràcies a això, van aconseguir unes identificacions per poder viatjar pels planetes. Els Moixis estaven molt contents, però l’astronauta encara més!
I no s’acaba aquí...sabeu que pel pont van marxar d’acampada? Ens ho han volgut explicar en primera persona!!!
Els moixis el cap de setmana de l’1 i 2 de desembre vam marxar d’acampada a Montral, ens ho vam passar d’allò més bé! Us expliquem què vam fer i a qui ens vam trobar…Ens vam haver d’aixecar mooolt d’hora, vam trobar-nos tots a les 7:30 del matí a l’estació  de trens per a dirigir-nos a Alcover.Un cop hi vam arribar, vam esmorzar tots junts per a poder agafar forces, ens esperava un camí llarg i feixuc que ens portaria al refugi de Montral, on havíem de passar la nit.Som uns campions! Vam pujar la muntanya i vam arribar al refugi amb molta gana, vam dinar..i quan vam acabar, vam descansar una mica per tornar a agafar forces per a poder afrontar-nos a l’activitat de tarda que ens esperava.Uaaau…vam trobar una carta d’un historiador galàctic que deia ser amic de l’astronauta Rem, al principi ens va fer una mica de por, ja que ens va comentar que durant tot el dia ens havia estat observant…i el simpàtic ens va prendre i amagar el berenar…vam haver de fer jocs i passejar per tot el poble per a poder-lo trobar. Finalment vam poder berenar les galetes amb xocolata…mmmm estaven boníssimes!!Al vespre vam fer una dinàmica molt interessant…que encara ara hi pensem dia a dia…Cansats però amb moltes ganes de més, els monis ens van deixar una mica de temps lliure abans d’anar a sopar.Vam sopar tots junts i després esperàvem amb gran desig l’activitat de nit, què passaria? ens vindria a veure i coneixeríem l’historiador? aniríem a dormir sense saber-ne res més d’ell? Ens vindria a visitar l’astronauta? estàvem amb l’intriga...ens vam posar les jaquetes, gorros, bufanda, guants (que feia molt de fred) i vam pujar a l’ermita del poble perquè havíem vist alguna cosa que ens sorprenia. Al pujar-hi (cal dir que tots amb una miqueta de por), ens vam trobar a l’historiador galàctic!!!, ens va explicar que vivia allà i que és molt amic de l’astronauta Rem, i que sobretot anéssim en compte quan viatgéssim pels planetes, que no sabria què ens hi podríem trobar...
Al cap d’una estona de xerrar amb ell, el vam convidar a fer el bona nit amb nosaltres, i tot seguit vam anar a dormir...buf estàvem molt cansats..però ens ho havíem passat d’allò més bé!
El dia següent, després d’un bon esmorzar, vam fer-nos les bosses, vam carregar-nos bé les piles i vam començar a caminar altre vegada cap a Alcover.Un cop vam arribar-hi, vam esperar que el tren ens passés a buscar per a tornar cap a                caseta! Cap a Reus falta geent!!Gràcies moixis!!!...un cap de setmana excel·lent...fins el pròxim dissabte!!!

Quina enveja l’acampada dels Moixis! Sembla que van passar un gran cap de setmana! Tenim ganes de veure’ls a tots! 


Iubis
I què en penseu dels Iubis? Hi ha qui creu que els teníem mig abandonats... Doncs no, no, no! Avui tenim moltes novetats!
Sabeu que s’han unit a una filial d’Intermón Oxfam que es diu Inter-Iubis? Fa un temps van passar unes proves perquè els admetessin. El mateix dia van rebre la visita d’en Gustavo, que supervisava les proves de funcionament, obra i transport.




















La setmana anterior al pont van marxar d’excursió a Almoster. Havien rebut una carta de l’organització on els informaven que havien d’anar a buscar la placa de reconeixement per poder-la penjar a l’esplai.
Els nostres Iubis també van descansar durant el pont.



Joves
Recordeu que els Joves s’havien construït un Facebook a la paret de la seva sala? (també en tenen un de real que podeu veure tots: Joves Esplai l’Albada). Doncs bé, fa un temps van rebre una sol·licitud d’amistat de l’Esplai Salou. Sí, sí, el mateix esplai que ens va convidar a celebrar el seu aniversari fa setmanes! Doncs a l’acceptar la sol·licitud van voler recordar algun dels jocs que havien fet durant la trobada. Ja ho veieu, van acabar ben pintats i plens de petons al mig de Reus.







El cap de setmana abans del pont van haver de dir adéu a un dels seus monitors. L’Edgar. Entre tots van fer-li un mural perquè no s’oblidi d’ells. Des d’aquí li desitgem tota la sort del món!
Ara bé...és possible que aparegui una monitora nova d’aquí poquet.

Brigadistes
Els brigadistes els tenim gairebé sempre ocupats. No paren i això és bona senyal! Aquest pont l’han passat a Alforja. Estem segurs que a part de treballar i fer feina per créixer cada dia més com a monitors, també s’ho van passar d’allò més bé! Com a mínim sabem que van alimentar-se com cal!










  Per últim us avancem quatre cosetes que us poden semblar interessants:

  • Avui, 14 de desembre, l'Assemblea s'ha reunit a l'esplai. Hi han assistit més de 20 persones entre socis i monitors i s'han aprovat tots els punts de l'acta incloent la renovació del consell directiu.










  • El cap de setmana del 22 i 23 de desembre marxem d’Acampada del Pessebre. Aquest dissabte tindreu tots la carta a mà amb més informació. Si quedés algun dubte, sabeu que podeu contactar amb nosaltres.

  •    En uns dies us ha d’arribar una carta que us convocarà a l’esplai per parlar sobre Carnaval. La reunió serà divendres dia 21 a les 20:00h.

  •    S’acosta el Nadal i amb ell, s'obra el Parc de Nadal. Si hi aneu, no oblideu venir a saludar-nos! Ens trobareu junt amb la resta d’esplais i caus de la ciutat del 27 al 4 de gener des de les 15:00 a les 21:30 de la tarda (aquest any no obriran els matins).     http://www.parcdenadal.cat/2012


Demà és dissabte, així que TOTS cap a l'esplai abans de l'acampada!!
Abraçades i més abraçades!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada