"La vertadera educació consisteix a obtenir el millor d'un mateix"

2 de març del 2013

2013 amb cara i ulls

Pels qui crèieu que el blog havia desaparegut amb el 2012, aquí teniu el resum  de tot el que ha passat al llarg d'aquest temps.

Ni ha tancat l'esplai ni s'ha acabat la diversió. Tampoc han marxat els nens -al contrari, tenim la sort de conèixer noves promeses gairebé cada cap de setmana-  i la casa segueix de peu, amb les sales decorades i el pati gelat a ple hivern.

Recordeu l'Acampada del pessebre? I el Carnaval? I què se n'ha fet dels grups de l'Albada? Hauran crescut els Xaldis? Hauran canviat de planeta els Moixis? I els Iubis...segueixen sent els més desapareguts? Què hauran fet els Joves? I què haurà passat amb els Brigadistes? Estaran aprenent més que mai o tindran temptacions de tornar a ser Xaldis?


El Nadal, com sempre, ens deixa bons records i ganes que torni aviat. Qui no ha desitjat aturar el temps en plena cançó del Caga tió? Us podem assegurar que tots i cadascun dels albadencs i albadenques van picar ben fort el tió de casa nostra i ningú va quedar-se sense regal. Una gran Acampada del Pessebre sempre porta un bon final de trimestre. Gràcies per la vostra companyia!










I després de l'Acampada del Pessebre vam marxar sabent tots que la propera trobada seria el Carnaval. Finalment l'Albada tornava a decidir que, un any més, pujava a la carrossa i desfilava pels carrers de Reus sota el confeti. De seguida vam posar-nos tots en marxa. Els Joves van col·laborar a l'hora de pintar els dibuixos de la carrossa i tots els grups van fer un taller per acabar de completar la disfressa. 













Al final, si no hi havia més de cinquanta espantaocells voltant per la ciutat, no n'hi havia cap. Gràcies a tots per fer possible una vegada més el Carnaval de l'Albada!




Per altra banda, els petits Xaldis no han parat des que va començar el segon trimestre. No ho sabeu, però han tingut temps de celebrar el Carnaval dues vegades: el de Reus i el de Brasil! Sí, sí, el de Brasil! De tant en tant vénen a visitar-los persones d'arreu del món per ensenyar les tradicions i jocs dels Xaldis de tot el planeta i la noia de Brasil va deixar-los un grapat de disfresses que van fer que fos una gran tarda de Carnaval. No us perdeu els modelets que van lluir tota la tarda!!














A més, també han tingu temps  d'anar a veure una exposició sobre el bosc. Aquella tarda van aprendre moltes coses interessants i a més van poder tocar una cabra. No sabeu que contents estaven!! Els més petits de la casa també han tornat a celebrar el dia de l'amic i no falla, és un dels dies més entretinguts del trimestre!

















I sabeu què? Justament avui ha vingut una noia molt simpàtica des de Xina a visitar-los i explicar-los quatre coses de la seva cultura. Entre tots han aconseguit fer un drac gegant! Amb un llençol, una capsa de cartró i pintures han fer meravelles! Això sí, s'han embrutat les mans i la roba, com a bons xàldigues que són. Han quedat que quan la pintura estigui seca treuran a passejar el drac.











Però no us penseu que els Moixis han descansat una mica. D'ells en tenim notícies fresques, fresques! Avui mateix estan d'acampada amb els amics de l'esplai Salou. Des del matí que volten pels carrers de Reus i a hores d'ara els tenim preparant les màrfegues i els sacs per dormir a l'esplai tots junts.
A més a més, la setmana passada van rebre la visita del Petit príncep. Qui millor que ell per parlar de valors! Però a més a més també ens han volgut explicar què van fer només començar el trimestre.



En tornar de vacances, els moixigangues van tenir la visita de l’astronauta REM acompanyat d’una viatgera, la Willy.
Van tenir una gran sorpresa quan els hi va explicar que ella es dedicava a construir naus espacials i que n’havia fet una per ells perquè poguessin viatjar pels diferents planetes, però l’havien d’ajudar a treballar-hi de valent si volien que la nau els funcionés a les mil meravelles... I així ho varen fer, sense pensar-s’ho gens ni mica, es van posar a treballar, i què creieu? Els hi va quedar una nau genial!
A partir d’aquell moment ja podien viatjar en ella i descobrir món!! 

Sense voler esperar més, el cap de setmana següent la nau els va portar fins a un planeta molt curiós. S’hi van trobar un cuiner el Sr. Moritz, el xef,  molt simpàtic, amb moltes ganes de fer coses relacionades amb la cuina, deia que havien acabat d’aterrar al seu planeta, al planeta Naturàlia! Aquí us el presentem:








Estava rodejat de material de cuina i els va fer treballar de valent..., abans de començar, els va confessar un secret que ni ell se’l creia, el voleu saber? Feia l’aniversari! Ens volia convidar a celebrar-lo amb ell!
Vam fer un pastís de xocolata i xupa-xups d’oreo! Tot feia una pinta increïble, fixeu-vos-hi:



                        


















Quan ja tenien el pastís elaborat, van fer-li bufar les espelmes al Sr.Moritz i van acabar la tarda d’esplai berenant tots junts. Des d'aquí lo volen donar les gràcies al xef! Diuen que va ser una tarda màgica!

Segur que d'aquí poc tindrem notícies sobre l'acampada d'aquest cap de setmana.




I què podem dir-vos sobre els Iubis? La veritat és que tenim molt clar que s'ho passen d'allò més bé perquè gairebé no tenen temps ni de passar-nos la informació. No us preocupeu, investigarem què és això que els té tan atrapats i aviat tindrem notícies seves!


Els Joves, després de començar el trimestre pintant la carrossa, tampoc han deixat de moure's. De fet, la setmana passada mateix l'esplai feia olor a pastisseria, i és que van posar-se a cuinar crêpes i a celebrar l'aniversari d'una de les joves tot berenant. Avui tampoc han descansat: s'han passejat per Reus fent alguna de les seves. 


I els Brigadistes, els nostres Brigadistes! Ells continuen treballant i dedicant temps a l'esplai, però no us penseu que és l'única cosa que fan, no. L'últim cap de setmana parlaven sobre temes importants mentre preparaven galetes de xocolata. Ningú pot dir que no es cuiden. O són els monitors qui encara es permeten mimar-los una mica de tant en tant?
 






















Aviat tindrem notícies de tots els grups i a més a més començarem a informar sobre nous esdeveniments que tenim moltes ganes que arribin! 
Aneu-vos reservant el cap de setmana del 16 i 17 de març: arriba l'Acampada de la Calçotada!!



El cap de setmana que ve l'esplai participarà al JUGA i l'ENGANXA'T, on tots els esplais i caus de la nostra ciutat es troben, es coneixen i passen més que una bona estona plegats.


El Juga, pels Xaldis i els Moixis, aquest any es farà a la Palma i porta per nom Juga pel circ.







L'Enganxa't, pels Iubis i Joves, es tracta d'una acampada de cap de setmana. 

Esperem poder donar-vos més informació al llarg de la setmana.



De moment acabeu de gaudir del cap de setmana i sigueu bons i bones!

Petons albadencs!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada